Kinderfysiotherapie met professionele behandelingen

Onze Specialisaties

Op een persoonlijke, zorgzame en kindgerichte manier bieden wij begeleiding en sturing aan de motorische ontwikkeling van het kind tussen de 0 en 18 jaar oud. Daarnaast bieden wij ook zorg en coaching aan ouders en verzorgers. In het proces van begeleiding en coaching zijn ouders niet alleen toeschouwers, maar streven wij er tevens naar om de ouders / verzorgers mede – therapeut te laten zijn.

Wij vinden het belangrijk duidelijke en transparante zorg te bieden, zodat het kind, de ouders en de verwijzers weten wat zij aan ons hebben en waar zij aan toe zijn. Om een zo optimaal mogelijke zorg te kunnen bieden hebben wij kwaliteit, flexibiliteit en samenwerking hoog in het vaandel staan. Wij hebben een enthousiast en gemotiveerd team wat zich graag blijft ontwikkelen en daardoor op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen de kinderfysiotherapie.

Naast behandelingen in de praktijk zijn wij ook bereid om, wanneer geïndiceerd, het kind thuis of op school te behandelen. Indien nodig werken wij graag samen met leerkrachten, andere betrokkenen bij het kind, maar ook met andere disciplines uit de jeugdgezondheidszorg.

Dit alles bieden wij aan in een omgeving waarin het kind zich prettig voelt en zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

Kinderfysiotherapie

Een kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die zich heeft gespecialiseerd, middels een 4 jarige opleiding, in het bewegingsapparaat en de motorische ontwikkeling van kinderen.

Lees verder

PCM (Plagiocephalometrie)

Plagiocephalometrie is een meetinstrument om de mate van scheefheid van het hoofdje objectief vast te stellen.

Lees verder

Kinesiotape

Bij pijnklachten als gevolg van aandoeningen van het bewegingsapparaat maken wij gebruik van Kinesiotape (Cure Tape).

Lees verder

Onrust bij baby’s

Iedere baby is uniek en dus is het logisch dat iedere baby ander gedrag vertoont. De baby van de buurvrouw slaapt de hele nacht door, maar die van jou wordt steeds wakker. Dit is heel vervelend voor jou als moeder. Maar het slaapgedrag kan ook invloed hebben op de ontwikkeling van je baby. Het is […]

Lees verder

Shantala babymassage

In de eerste negen maanden van zijn leven is lichaamstaal de enige taal die een baby spreekt. Babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leren we de lichaamstaal van de baby te verstaan. Bij babymassage leer je zelf om je baby te masseren. De massage bestaat uit verschillende massagetechnieken en […]

Lees verder

SI: Sensorische Informatie verwerking

Sensorische Informatie verwerking Bij sensorische informatieverwerking wordt informatie uit de omgeving of het eigen lichaam opgenomen, geselecteerd en met elkaar verbonden zodat we op een goede manier kunnen reageren, zowel motorisch als gedragsmatig. Deze informatie wordt opgenomen via onze zintuigen, die ons de hele dag door informeren en helpen doelgerichte en doelbewuste reacties te kunnen […]

Lees verder