Kindermassage.

In de huidige tijd waarin we het allemaal druk hebben en we beïnvloed worden door veel prikkels, vergeten we vaak om te ontspannen. Volwassenen ervaren vaker burn-out klachten, maar bewezen is dat ook kinderen hier op jonge leeftijd steeds vaker mee te maken krijgen. Helaas is het voor jonge kinderen lastig uit te leggen dat zij stress ervaren.
De stress die zij ervaren uit zich vaker in gedragsproblemen en/of fysieke klachten zoals;
– Concentratie problemen
– Hoofdpijn
– Buikpijn
– Moeilijk in slaap komen
– Piekergedachte
– Woede aanvallen
– Bedplassen

Voor kinderen die al onder behandeling zijn bij de fysiotherapeut is kindermassage een mooie aanvulling. Denk hierbij aan hoofdpijnklachten, tenenlopen en hyperventilatie.
Vele studies en onderzoeken hebben uitgewezen dat kindermassage en ontspanningsoefeningen ook voor kinderen met AD(H)D en ASS een positief effect hebben op het concentratie vermogen, het gevoel van welzijn en het slaapritme. Het niveau van stress daalt en zorgt voor balans tussen lichaam en geest.

Er hoeft geen specifieke reden te zijn om kindermassage toe te passen. Het kan ook pure ontspanning zijn !

Zwangerschapsmassage.

Zwangerschapsmassage is een heerlijke manier om te ontspannen en om op je lichamelijke klachten in te spelen. Voor zowel het eerste-, tweede- en derde trimester wordt er gekeken naar de behoefte en de wensen.
De massage bestaat uit een full body massage tenzij er samen anders wordt besloten.