Professionele kindermassage

Waarom kindermassage

In de huidige tijd waarin we het allemaal druk hebben en we beïnvloed worden door veel prikkels, vergeten we vaak om te ontspannen. Volwassenen ervaren vaker burn-out klachten, maar bewezen is dat ook kinderen hier op jonge leeftijd steeds vaker mee te maken krijgen. Helaas is het voor jonge kinderen lastig uit te leggen als zij stress ervaren. Deze stress uit zich vaker in gedragsproblemen en/of fysieke klachten zoals;
- Concentratie problemen
- Hoofdpijn
- Buikpijn
- Moeilijk in slaap komen
- Piekergedachte
- Woede aanvallen
- Bedplassen

Voor kinderen die al onder behandeling zijn bij de fysiotherapeut is kindermassage een mooie aanvulling. Denk hierbij aan hoofdpijnklachten, tenenlopen en hyperventilatie.
Vele studies en onderzoeken hebben uitgewezen dat kindermassage en ontspanningsoefeningen ook voor kinderen met AD(H)D en ASS een positief effect hebben op het concentratie vermogen, het gevoel van welzijn en het slaapritme. Het niveau van stress daalt en zorgt voor balans tussen lichaam en geest.

Er hoeft geen specifieke reden te zijn om kindermassage toe te passen. Het kan ook pure ontspanning zijn !

Verschillende behandelgebieden

Massage van het hoofd

Via het hoofd komen alle prikkels binnen. Wanneer er te veel prikkels zijn en deze niet goed verwerkt kunnen worden bestaat de kans op hoofdpijn, concentratieverlies en vermoeidheid. Een hoofdmassage heeft als doel rust te brengen en indrukken los te laten.

Massage van de armen

Armen en handen kunnen de sterkste emoties verbergen. Gespannen armen en gebalde vuisten weerspiegelen vaak onzekerheid, zelfbescherming en onverwerkte woede. Het masseren van de armen en handen kan niet alleen spieren, maar ook opgekropte emoties losmaken en tot rust brengen.

Massage van de rug

De rug is de belangrijkste steunpilaar van het lichaam. Door het masseren op de rug kun je de zenuwen bereiken die elk deel van het lichaam beïnvloeden. Het effect hiervan is de stress door het hele lichaam enorm te verminderen, zodat je je in lichamelijk en psychologisch opzicht beter voelt.

Massage van de buik

In de buik wordt voedsel verteerd maar wat de meeste mensen niet weten is dat in de buik ook de vertering van emoties plaats vindt. De massage van de buik heeft als doel kinderen in contact te brengen met hun gevoelens en deze te verwerken. Deze massage zal niet snel bij een eerste afspraak plaatsvinden. Belangrijk is om kinderen eerst op hun gemak te laten voelen voordat we overgaan op buikmassage. Ieder kind reageert verschillend op indrukken en emoties, het kan dus zijn dat na een massage bepaalde emoties los komen.

Massage van de voeten

Onze voeten verbinden ons met de aarde, via onze voeten kunnen we echt loslaten. Deze voetmassage zorgt ervoor dat de linkerhelft en rechterhelft van het lichaam weer in balans kan komen en worden de emoties die niet meer nodig zijn afgevoerd. Het helpt kinderen om zich weer krachtiger te voelen.

Kinder ontspanningscoach

Waarom ontspanningscoaching

Wanneer een kind niet goed in zijn vel zit zijn er vaak problemen met concentratie, moeite om in slaap te komen, een kind is emotioneel uit balans, heeft moeite met ontspannen, heeft een onzeker zelfbeeld. Mijn doel is om met een gerichte hulpvraag aan de slag te gaan. Door middel van gesprekken, spelletjes, tekenen, oefeningen en massage ga ik samen met uw kind op zoek naar de antwoorden en oplossingen die in het kind zelf verborgen liggen.
Als ontspanningscoach werk ik als begeleider samen met ouders/verzorgers om het kind weer in balans te krijgen.

– Bij aanvang vindt er een intake gesprek plaats en worden er formulieren ingevuld.
– Er is sprake van een vertrouwensrelatie tussen kind en behandelaar. Alleen wanneer toestemming gegeven wordt door het kind, overleg ik met ouders.
– Het kan mogelijk zijn dat er thuis geoefend moet worden. Ik verwacht dan ook van ouders om hun kind hierbij te helpen.
– Mocht het nodig zijn wordt er halverwege een oudergesprek ingepland.
– Ouders kunnen altijd tussendoor hun vragen mailen.
– Indien noodzakelijk verwijs ik altijd door naar gespecialiseerde hulp.